6 Temmuz 2012 Cuma

SANATÇI FERHAT TUNÇ İÇİN İMZANIZI (ADINIZI SOYADINIZI VEYA KURUM ADI BİLDİRMENİZ YETERLİ) TALEP EDİYORUZ...

NOT: Sanatçı Ferhat Tunç için imzanızı (adınızı, soyadınızı veya kurum adı bildirmeniz yeterli) talep ediyoruz...


Sanatçı Ferhat Tunç’a 2 Yıl Hapis Cezası Verildi...
İKTİDAR SANATTAN ve SANATÇIDAN ELİNİ ÇEK

Kürtler ve muhalifler uzun süredir anti demokratik uygulamalarla karşı karşıya. Her türlü hukuksuzluğun hüküm sürdüğü bir dönemden geçmekteyiz. İktidar partisi adeta bir Cadı Kazanı kaynatıp, muhalif olan herkesi bu kazanda kaynatmaktadır. Söylemde demokrat görünmeye çalışan hükümet yetkilileri, pratikte hayatı kâbusa çevirmiş durumdalar. Kürtlerden yola çıkılarak, KCK ismi altında yapılan operasyonlar, muhalif olan tüm sesleri susturmaya yönelik bir politikaya dönüşmüş durumda.
Kürt siyasetçileri, devrimciler, gazeteciler, öğrenciler, öğretim üyeleri, sendikacılar ve sanatçılar AKP’nin hedef tahtasındalar. Artık Türkiye’de kimse özgürlüklerden, demokrasiden, eşitlikten ve kardeşlikten bahsedemez hale geldi. İktidar partisinin kirli siyasetini deşifre eden kim varsa hapisle cezalandırılmakta. Son olarak Malatya Özel Yetkili 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 1 Mayıs 2011 tarihinde Tunceli’de yaptığı konuşma nedeniyle sanatçı Ferhat Tunç’a verilen 2 yıllık hapis cezasının toplumda kaygı yarattığını üzülerek görmekteyiz. İktidar Partisi rejimini, toplumu sindirerek susturmanın aracına dönüştürmekle kalmayıp, toplumun kendine biat edeceği bir sistemi adım adım hayata geçirmektedir. Konuşan değil susan ve biat eden bir toplum inşa edilmek istenmektedir.
Yaşamı boyunca özgürlük ve demokrasi mücadelesinin neferi olmaya çalışan, barış mücadelesinde yılmadan yürüyen Ferhat Tunç, sadece düşüncelerini ifade ettiği için cezalandırılmak isteniyor. Ferhat Tunç’a verilen ceza aslında bu ülkedeki barışseverlere, demokrasi ve özgürlük güçlerine verilmiş bir cezadır.
Demokrasi ve insan hakları mücadelesini uluslararası arenada başarıyla ve layıkıyla sürdüren sanatçı Ferhat Tunç’un özgürlüğünü kısıtlayıcı her davranış ve kararın, sanata ve sanatçı bağlamında düşünsel ve işitsel sanat pratiklerine zarar vereceği endişesi taşımaktayız. Ferhat Tunç’a verilen cezanın şarkılarına da verilmiş bir ceza olduğu fikrindeyiz. Bu hatanın, eğer düzeltilmezse vicdan ve tarih önünde mahkum olacağını öngördüğümüzü kamuoyuyla paylaşmak isteriz.
Düşünceye tahammül edemeyen karanlık zihniyetlerin sanatçı arkadaşımız Ferhat Tunç’a verdiği cezayı şiddetle kınıyoruz. İktidarın sanattan ve sanatçıdan elini çekmesini talep ediyoruz.

İmzacılar:

İsmail Beşikçi, Suavi, Mikail Aslan, Mehmet Çetin, Şükrü Erbaş, Orhan Alkaya, Temel Demirer, Sibel Özbudun, Filiz Koçali, Necati Abay, Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi, Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu (TGDP), Fadıl Öztürk, Nesimi Aday, Özgün E. Bulut, Zerrin Taşpınar, Yelda Karataş, Umur Hozatlı, Hüseyin Ayrılmaz, Ergin Doğru, Hewal Ali Yıldırım, Selman Yeşilgöz, Zeynep Tozduman, Hasan Sağlam, Sait Çetinoğlu, Mahmut Konuk, Prof.İrfan Açıkgöz, Muzaffer Erdoğdu, Atilla Tuygan, Ramazan Zengin, Fatma Akalın, Mehmet Ekici, Ali Baran, Doğan Munzuroğlu, Yaşar Kılavuz (Ankara Dersimliler Derneği), Kemal Mutlu (İzmir Dersimliler Derneği) Mesut Gerçek (Alibeyköy Dersimliler Derneği), Nihat Öz (Dersim-Pertekliler Derneği) Hasan Aslaner (Kürmeşliler Derneği)

1 yorum:

  1. Paylaştıklarınız bizim için çok önemli ve yararlı teşekkür ederiz ve Apple Servisi olarak ve başarılarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil