20 Aralık 2011 Salı

Kürt Basınından 40 Gazeteci Gözaltında...Gözaltındaki Gazeteciler Serbest Bırakılmalıdır...

TUTUKLU GAZETECİLERLE DAYANIŞMA PLATFORMU’NDAN
BASINA VE KAMUOYUNA

Kürt Basınından 40 Gazeteci Gözaltında...
Gözaltındaki Gazeteciler Serbest Bırakılmalıdır...

AKP hükümeti eliyle ve toplumla mücadele yasası adı verilen Terörle Mücadele Yasası (TMY) gereğince ve İstanbul özel yetkili 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talimatıyla KCK adı altında sistematik olarak sürdürülen operasyonların hedefi bu kez Kürt basını oldu. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Urfa ve Van illerinde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda Dicle Haber Ajansı (DİHA)’nın bürolarına, İstanbul’daki Özgür Gündem gazetesinin merkezine, Etik ajansa, demokratik modernite dergisine, Fırat Basın Yayın Dağıtım bürosuna, Gün Matbaasına, Kürt basınına da haber yapan Etkin Haber Ajansı (ETHA)’nın editörlerinden Arzu Demir ve Birgün gazetesinin muhabirlerinden Zeynep Kuray’ın evine polis baskını düzenlendi ve 40 civarında gazeteci gözaltına alındı. Haber materyallerine, teknik cihazlara el konuldu.
Saptayabildiğimiz kadarıyla gözaltına alınan gazetecilerin isimleri şunlar:
DİHA yazı işleri müdürü Fatma Koçak, DİHA imtiyaz sahibi Zuhal Tekiner, DİHA Diyarbakır muhabiri Mazlum Özdemir, DİHA Van muhabiri Evrim Kepenek, DİHA İstanbul muhabirlerinden Ömer Çelik, Çağdaş Kaplan, Semiha Alakuş, Sadık Topaloğlu, DİHA Urfa muhabiri Sadık Topaloğlu, Demokratik Modernite dergisi yayın kurulu üyesi Nahide Ermiş, Etik Ajans müdürü Davut Uçar, DİHA Ankara muhabiri Kenan Kırıkkaya, gazeteci Hüseyin Deniz ve İsmail Yıldız, Sevinç Tuncelli, ETHA editörü Arzu Demir ve Birgün gazetesi muhabiri Zeynep Kuray, AFP foto muhabiri Mustafa Özer ve Vatan gazetesi muhabiri Çağdaş Ulus.
Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu olarak Kürt basınına yönelik topyekün gözaltı saldırısının ve Terörle Mücadele Yasası (TMY) terörünün doğrudan basın özgürlüğüne, düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik bir müdahale olarak görüyor ve protesto ediyoruz. Bugünkü tarih itibariyle Türkiye cezaevlerinde yarıdan fazlası Kürt basınından olmak üzere 66 gazeteci tutuklu bulunmaktadır ve bu sayıyla Türkiye, dünya birincisi konumunu sürdürüyor. Yeni tutuklamalarla tutuklu gazeteci sayısının daha da artacağı endişesini taşıyoruz. Tüm basın özgürlüğü, insan hakları savunucularına, basın meslek örgütlerine daha fazla duyarlılığa, demokratik tepkilerini artırmaya çağırıyoruz.
AKP hükümetini bir kez daha uyarıyoruz. Gittiğiniz yol, yol değildir. Gazetecileri terörize etmek, tutuklamak, basın özgürlüğünü daha da kısıtlamak hayra alamet değildir. TMY terörü ile kendi kuyunuzu kazıyorsunuz.
Toplumla mücadele yasası adı verilen Terörle Mücadele Yasası iptal edilmeli, özel yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri kaldırılmalıdır. Tutuklu gazetecilere özgürlük istiyoruz...

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu (TGDP)
20 Aralık 2011


İLETİŞİM: Necati ABAY-TGDP Sözcüsü, GSM: 0535 929 75 86,
E-posta: necatiabay@gmail.com,
Blog: http://tutuklugazeteci.blogcu.com/,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder