4 Haziran 2012 Pazartesi

TANIKLIK GÜNLERİ BAŞLIYOR! ADALETSİZLİĞE TANIĞIZ! HAPİSTEKİ GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK!



Türkiye’de 100’den fazla gazeteci hapiste. Bu gazeteciler, “silahlı terör örgütü üyesi, yöneticisi olmak”, “örgüt propagandası yapmak” gibi suçlamalarla yargılanıyorlar.

Peki deliller ne? Haberleri, yazıları, çeşitli gazetecilik faaliyetleri! İddianameler, baştan aşağı bu gazetecilerin haberleriyle, yazılarıyla, habercilik kapsamında gerçekleştirdikleri telefon görüşmeleriyle dolu!

Basılmamış kitaplar toplatılıyor.1 Mayıs’ın, polis şiddetine maruz kalan yurttaşın, barış eylemi yapan insan hakları savunucularının, işyerinde tacize uğrayan bir kadının haberini yapmak “terör örgütü üyeliği” suçlamasına delil gösteriliyor.

“Onlar normal gazeteci değil” diyor savcılar, “normal habercilik yapmıyorlar, örgütsel habercilik yapıyorlar” diyor!

Peki hükümet yetkilileri ne diyor? “Gazeteciler gazetecilik faaliyetlerinden dolayı hapiste değil, aralarında banka soyanlar, tecavüzcüler var&hellip”

Yalan söylüyorlar! Bu gazeteciler, gazetecilik faaliyetlerinden dolayı içerideler. Gazetecilik mesleği yargılanıyor. Meslek onurumuz, haber yapma özgürlüğümüz ayaklar altına alınıyor.

Biz bu adaletsizliğe tanığız!

Gazetecilerin gazetecilik faaliyetlerinden dolayı hapiste olduklarına, aylar yıllar boyu mesnetsiz iddialarla özgürlüklerinden alıkonulduklarına tanığız!

Adalet istiyoruz!

Hapisteki bütün gazetecilerin serbest bırakılmasını istiyoruz! Basın ve ifade özgürlüğü önündeki tüm engellerin kaldırılmasını istiyoruz! Özel yetkili mahkemelerin, Terörle Mücadele Yasası’nın kaldırılmasını istiyoruz!

Biz gazeteciler bu taleplerle 5 Haziran’dan itibaren her gün Çağlayan Adliyesi önünde olacağız ve bir kez daha haykıracağız: Özgür basın susturulamaz!

Hapisteki gazetecilere özgürlük!

GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK PLATFORMU

TARİH: 5 Haziran’dan itibaren hafta içi her gün
YER: İstanbul Çağlayan Adliyesi önü
SAAT: 12.00

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder