6 Mart 2011 Pazar

Gazeteci-Yazarlar Ahmet Şık ve Nedim Şener de Tutuklandı..Türkiye, Tutuklu Gazeteci ve Yazar Sayısı Bakımından Dünya Birincisi...

TUTUKLU GAZETECİLERLE DAYANIŞMA PLATFORMU’NDAN
BASINA VE KAMUOYUNA

* Gazeteci-Yazarlar Ahmet Şık ve Nedim Şener de Tutuklandı...
* Terörle Mücadele Yasası (TMY) Gazetecileri Susturmaya Devam Ediyor...
* Türkiye, Tutuklu Gazeteci ve Yazar Sayısı Bakımından Dünya Birincisi...

3 Mart 2011 tarihinde İstanbul’da ve Ankara’da gözaltına alınan gazeteci ve yazarlardan Ahmet Şık ve Nedim Şener, 6 Mart 2011 tarihinde “Ergenekon Terör Örgütüne’ne üye olmaktan tutuklandılar. Halen gözaltında gazeteciler bulunuyor.
Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu olarak gazetecilerin, toplumsal muhalefet güçlerinin Toplumla Mücadele Yasası adını verdiği Terörle Mücadele Yasası (TMY) gereğince gazetecilerin gözaltına alınmasını, Ahmet Şık ve Nedim Şener’in Ergenekon Terör örgütüne yamanarak, asılsız iddialarla, komplolarla tutuklanmasını protesto ediyoruz. Bu gözaltı ve tutuklamalar da, son yıllarda sistematik olarak sürdürülen düzen muhalifi devrimci, yurtsever, sosyalist gazetecilere yönelik gözaltı ve tutuklama saldırılarında olduğu gibi düşünce ve ifade özgürlüğüne, basın özgürlüğüne, halkın haber alma hakkına yönelik doğrudan saldırıdır. Terörle Mücadele Yasası yürülükte olduğu sürece gazetecilere yönelik saldırıların daha da artacağı endişesini yaşıyoruz. Durum vahimdir. Düşünce ve ifade özgürlüğünün, basın özgürlüğünün asli engeli olan Terörle Mücadele Yasası derhal iptal edilmelidir. TMY’nin tüm uygulamaları ortadayken merkez medyanın TMY’yi gündemine almamasını da yadırgıyoruz.
Ahmet Şık ve Nedim Şener’in tutuklanmasıyla birlikte tutuklu-hükümlü gazeteci ve yazarların sayısı da 53’e yükselmiş oldu. Bu gazeteciler arasında 5 yıldır tutuklu bulunan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmak istenen Atılım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Çiçek de bulunuyor. Bu gazeteciler arasında tek Kürtçe günlük gazete olan Azadiya Welat gazetesinin yazı işleri müdürü Vedat Kurşun da bulunuyor.
Türkiye, tutuklu gazeteci ve yazar sayısı bakımından artık dünya birincisidir. Türkiye’de düşünce ve ifade özgürlüğü sorunu yoktur diyen, üç maymunu oynayan devlet yetkililerinin yalancılığı her geçen gün daha geniş kesimlerce görünür hale geldi.
Türkiye’yi dünya birincisi yapan asıl etken Terörle Mücadele Yasasıdır.

Ahmet Şık ve Nedim Şener Serbest Bırakılmalıdır...
Terörle Mücadele Yasası (TMY) İptal Edilsin...
Tutuklu Gazeteci ve Yazarlara Özgürlük...


Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu (TGDP)
6 Mart 2011


İLETİŞİM: Necati ABAY-TGDP Sözcüsü, GSM: 0535 929 75 86,
E-posta: necatiabay@gmail.com,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder