31 Ocak 2011 Pazartesi

Tutuklu Yazar Hasan Basri Aydın Paşakapısı Cezaevine Sevk Edildi...

TUTUKLU GAZETECİLERLE DAYANIŞMA PLATFORMU’NDAN
BASINA VE KAMUOYUNA

* Tutuklu Yazar Hasan Basri Aydın Paşakapısı Cezaevine Sevk Edildi...
* Hasan Basri Aydın’a Özgürlük

22 Ocak 2011 tarihinde evinden gözaltına alınıp tutuklanarak Metris cezaevine konulan eğitimci yazar Hasan Basri Aydın Paşakapısı Cezaevi’ne sevk edildi. D-1 hücresine konulan yazar, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’e Adalet Bakanı iken yazdığı dilekçeyle “hakaret” ettiği gerekçesiyle TCK’nın 125. Maddesine göre kesinleşmiş 2 yıl 2 ay cezası bulunuyordu.
Hasan Basri Aydın, Ceylan Yayınları’ndan çıkan Tanrıya Mektuplar, Tanrıyla Polemikler, Ateist Tanrıyla Söyleşiler adlı kitapların da yazarıdır.
Son olarak Dicle Haber Ajansı (DİHA) Bitlis muhabiri Sinan Aygül ve Hasan Basri Aydın’ın tutuklanmasıyla birlikte cezaevlerinde tutuklu bulunan gazeteci ve yazarların sayısı 45’e çıktı. Durum vahimdir. Düşünce ve ifade özgürlüğüne, basın özgürlüğüne, söz, eylem ve örgütlenme özgürlüğüne yönelik saldırılar her geçen gün daha da artıyor.
Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu olarak 80 yaşında ve ciddi sağlık sorunları bulunan Hasan Basri Aydın’ın düşüncelerini açıkladığı için tutuklanmasını protesto ediyor, derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Düşünce ve ifade özgürlüğünü savunan tüm kişi ve kurumları, gazeteci ve yazarları, insan hakları savunucularını Hasan Basri Aydın’la dayanışmaya çağırıyor, mektuplarımızla, kartlarımızla, fakslarımızla tutuklu yazarımızı sahip çıkmaya davet ediyoruz.
Posta Adresi:
Hasan Basri Aydın
Paşakapısı Cezaevi, D-1, Üsküdar/İstanbul

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu (TGDP)
30 Ocak 2011

İLETİŞİM: Necati ABAY-TGDP Sözcüsü, GSM: 0535 929 75 86,
E-posta: info@tutuklugazeteciler.com, necatiabay@gmail.com,
Blog: http://tutuklugazeteciler.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder