16 Şubat 2011 Çarşamba

Suzan Zengin 14 Haziran'a kadar tutuklu

Suzan Zengin 14 Haziran'a kadar tutuklu

İSTANBUL (16.02.2011)- Gazeteci-çevirmen Suzan Zengin, dün hakim karşısına çıktı. Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi'nde tutulan İşçi Köylü Gazetesi çalışanı Zengin için tahliye umudu, bir daha ki duruşmanın gerçekleşeceği 14 Haziran'a kaldı.

İstanbul 10. Ağır ceza Mahkemesi, tahliye talebini reddetti. Böylece gazetecinin tutukluluğu iki yıla yaklaşmış olacak.

Duruşmada Suzan Zengin'in avukatı Gül Altay, müvekkilinin tutukluğunun basın özgürlüğünün ihlali olduğunu söyledi ve tutuksuz yargılanmasını istedi. Ancak mahkeme, "örgüt üyeliği" ile suçlanan Zengin için yapılan tahliye talebini reddetti.

Mahkeme, Zengin'in ve diğer tutuklu sanıklardan Gökhan Sarıtoprak, Haydar Yeşilbingöl, Mehmet Pekcan, Engin Bulut ve Hüseyin Polat'ın iddia edilen suç hakkında 'üzerlerinde kuvvetli güç şüphesini gösteren olgular bulunması, suçun niteliği ve delil durumunu' gerekçe göstererek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Tutuklu sanıklardan Cihan Şahin'in ise, başka suçtan tutuklu ya da hükümlü değilse salıverilmesi için Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasına karar verildi. Suzan Zengin, 14 Haziran'da görülecek duruşmaya kadar tutuklu kalacak.

Duruşmayı, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi, Basın Konseyi Genel Sekreteri Oktay Huduti, Düşünce Suçuna Karşı Girişim Sözcüsü Şanar Yurdatapan, Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu Sözcüsü Necati Abay'dan oluşan bir heyet izledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder