18 Şubat 2011 Cuma

Gazeteci-Yazar Soner Yalçın'la Birlikte 3 Gazeteci Daha Tutuklandı ... Tutuklu Gazeteci Sayısı 50'ye Ulaştı...

TUTUKLU GAZETECİLERLE DAYANIŞMA PLATFORMU’NDAN
BASINA VE KAMUOYUNA

* Oda TV İmtiyaz Sahibi Gazeteci-Yazar Soner Yalçın, Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan Tutuklandı...

14 Şubat 2011 tarihinde İstanbul’da Oda TV internet sitesine ve çalışanlarının evlerine yapılan polis baskınında gözaltına alınan Oda TV İmtiyaz Sahibi Gazeteci-Yazar Soner Yalçın, Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan bugün tutuklandı... Tutuklama gerekçesi çok tanıdık... “Terör örgütüne üye olmak”, “Devletin güvenliğine ait gizli belgeleri temin etmek ve yayınlamak”, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek.”
Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu olarak Oda TV’ye yapılan polis baskınını, Soner Yalçın, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’ın tutuklanmasını düşünce ve ifade özgürlüğüne, basın özgürlüğüne yönelik saldırı olarak görüyor ve protesto ediyoruz.
Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu’nun saptamasına göre bu üç gazetecinin tutuklanmasıyla birlikte Türkiye’de tutuklu gazeteci ve yazarların sayısı 50’ye ulaştı. Türkiye’de 50 gazeteci ve yazarın tutuklu bulunması, gazetecilere yönelik saldırının boyutunu gösteriyor, dahası bu tablo son 20 yılın en olumsuz tablosudur.

Terörle Mücadele Yasası (TMY) İptal Edilsin!
Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri Kaldırılsın!
Tutuklu Gazetecilere Özgürlük!

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu (TGDP)
18 Şubat 2011

İLETİŞİM: Necati ABAY-TGDP Sözcüsü, GSM: 0535 929 75 86,
E-posta: necatiabay@gmail.com,
Blog: http://tutuklugazeteciler.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder