8 Şubat 2011 Salı

Pınar Selek’e uluslararası destek...

Pınar Selek’e uluslararası destek
Yargılanma süreci devam eden sosyolog Pınar Selek’e uluslararası destek geldi. Pınar Selek Mısır Çarşısı’nın bombacısı olmakla itham ediliyor ancak bilirkişi raporu patlamanın sebebinin gaz kaçağı olduğunu belirtiyordu. PEN, 9 Şubat’ta görülecek duruşmaya destek olacağını duyurdu. Günter Grass da, kaleme aldığı mesajında, Selek’in çalışmaları sebebiyle yargılanıyor olduğunu vurguladı.
İsviçre (Almanca bölgesi) PEN Yazarlar Birliği yazılı bir açıklama yaparak Fransa, Belçika ve İsveç’teki politik ve hukuk kurumlarından 40 kadar gözlemcinin Pınar Selek’in davasını izlemek üzere İstanbul’a doğru yola çıktığını duyurdu. Gözlemci olarak gelenler arasında şu isimler var: Christa Schuenke (Almanya PEN), David Signer (İsviçre-Alman- PEN’i, Tarık Günersel (Türkiye PEN merkezi) ve Eugene Schoulgin (Uluslararası PEN İkinci Başkanı)
Buna ek olarak, Alman PEN Onursal Başkanı yazar Günter Grass da Selek için kaleme aldığı mesajında şunları söyledi:
“Genç sosyolog ve yazar Pınar Selek’in, ülkesindeki azınlıkların hakları için giriştiği cesur çalışmalar yüzünden 12 yıldır yargılanıyor olması bir skandaldır. Ama daha büyük bir skandal, aynı girişimleri için iki kere beraat etmiş olmasına rağmen, Yargıtay’ın bu beraatları iptal edişi sebebiyle yeniden İstanbul mahkemelerine çıkacak olması ve bu sefer 36 yıllık hücre cezasına çarptırılma ihtimaliyle karşı karşıya olmasıdır.
Burada ya da dünyanın herhangi bir yerinde, Pınar Selek’e karşı yürütülen davanın kesin olarak durdurulmasını talep eden herkesin yanındayım. Türk yargısının bu davayı yönetirken sergileyeceği sağduyuya güveniyorum. Aynı zamanda, düşünce ve basın özgürlüğünü bariz bir şekilde kısıtlayan, ancak basında daha az yer bulabilen başka davaların da derhal sonlandırılmasını umuyorum.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder