23 Haziran 2012 Cumartesi

BİR TMY KLASİĞİ DAHA... İKİ GAZETECİ GÖZALTINDA...

TUTUKLU GAZETECİLERLE DAYANIŞMA PLATFORMU’NDAN

BASINA VE KAMUOYUNA

BİR TMY KLASİĞİ DAHA... İKİ GAZETECİ GÖZALTINDA...

Atılım gazetesi genel yayın yönetmeni, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkan danışmanı, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu üyesi İbrahim Çiçek İstanbul’da; Marksist Teori dergisi genel yayın yönetmeni, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkan danışmanı, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Anayasa Komisyonu üyesi Ziya Ulusoy Samsun’da; Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkan danışmanı Ali Hıdır Polat İzmir’de gözaltına alındı.

İbrahim Çiçek, Ziya Ulusoy ve Ali Hıdır Polat beş yıllık tutukluluklarının ardından 17 Mayıs 2011’de serbest bırakılmışlardı.

Bir Terörle Mücadele Yasası (TMY) klasiğiyle daha yüz yüzeyiz. Gazeteciler, yazarlar, öğrenciler, binlerce Kürt ve sosyalist siyasetçi “Terör örgütü propagandası yapmak”, “terör örgütü üyesi, yöneticisi olmak” gibi asılsız iddialarla gözaltına alınıp tutuklanıyor. Türkiye’nin tutuklu gazeteci sayısı bakımından Dünya birincisi olmasının müsebbibi de AKP hükümetinin dört elle sarıldığı Terörle Mücadele Yasası (TMY) ve sıkıyönetim mahkemelerin, Devlet Güvenlik Mahkemeleri’nin devamı olan Özel Yetkili Mahkemeler (ÖYM)’dir. Basın özgürlüğü alanında, düşünce ve ifade özgürlüğü alanında, söz, toplantı, örgütlenme özgürlüğü alanında milim ilerleme sağlamanın yolu TMY ve ÖYM’lerin kapatılmasından geçiyor.

Ayrıca özellikle belirtmek gerekiyor ki Yeni Şafak Gazetesi, 14 Ocak 2012 tarihinde yaptığı bir haberde İbrahim Çiçek, Ziya Ulusoy ve Ali Hıdır Polat’ı, yasadışı örgütün üst düzey yöneticileri olduklarını belirterek hedef göstermişti. İbrahim Çiçek, Ziya Ulusoy ve Ali Hıdır Polat “yasa dışı örgütün” değil ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın danışmanlarıdır.

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu (TGDP) olarak gözaltına alınan gazeteciler İbrahim Çiçek, Ziya Ulusoy ve ESP Genel Başkan Danışmanı Ali Hıdır Polat’ın derhal serbest bırakılmasını istiyor ve basın özgürlüğünden, söz, toplantı, örgütlenme özgürlüğünden, insan haklarından yana olan tüm kişi ve kurumlara duyarlılığa davet ediyoruz...

Konuyla ilgili olarak yarın (24 Haziran) saat 14.00'te İstanbul Emniyet Müdürlüğü (Vatan caddesi) önünde basın açıklaması yapılacaktır.

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu (TGDP)

23 Haziran 2012

İLETİŞİM: Necati ABAY-TGDP Sözcüsü, GSM: 0535 929 75 86,

E-posta: necatiabay@gmail.com,

Blog: http://tutuklugazeteciler.blogspot.com,

Twitter: twitter.com/necatiabay

Facebook: Necati Abay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder