21 Şubat 2012 Salı

Üç Gazeteci Yaklaşık 6 Yıldır Tutuklu Yargılanıyor. Duruşmaları 23 Şubat'ta Beşiktaş Adliyesinde...

TUTUKLU GAZETECİLERLE DAYANIŞMA PLATFORMU’NDAN

BASINA VE KAMUOYUNA

* Üç Gazeteci Yaklaşık 6 Yıldır Tutuklu Yargılanıyor. Duruşmaları 23 Şubat’ta Beşiktaş Adliyesinde...

Atılım gazetesi genel yayın koordinatörü Sedat Şenoğlu, Atılım gazetesi yazarı Bayram Namaz ve Özgür Radyo eski genel yayın koordinatörü Füsun Erdoğan Eylül 2006’dan bu yana yaklaşık altı yıldır Beşiktaş 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu olarak yargılanıyor.

5 yıllık uzun tutukluluğun ardından17 Mayıs 2011 tarihinde Atılım gazetesi genel yayın yönetmeni İbrahim Çiçek, Atılım gazetesi yazarı Ziya Ulusoy ve Ali Hıdır Polat tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Bu davada sosyalist kimlikleriyle tanınan yazar Arif Çelebi, Sultan Ulusoy da tutuklu yargılanıyor.

Bu dava 2006 Haziranında AKP hükümeti eliyle daha da ağırlaştırılarak devreye sokulan Terörle Mücadele Yasası’nın (TMY) ilk uygulandığı dava olmasının yanı sıra, Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) infaza dönüşen uzun tutukluluk adaletsizliğinin tipik örneklerinden birisidir. Ergenekon davasındaki 2-3 yıllık uzun tutuklulukları eleştiren ve merkez medyanın gündemine taşıyanların, bu davadaki 6 yıllık uzun tutuklu yargılamayı görmezlikten gelmeleri çifte standartçı yaklaşımın bir ifadesidir.

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu olarak basın özgürlüğünü, düşünce ve ifade özgürlüğünü, insan haklarını savunan tüm kişi ve kurumları bu davayı yakinen takip etmeye davet ediyoruz. Tutuklu gazetecilerin infaza dönüşen uzun tutukluluklarına son verilerek serbest bırakılmasını, Toplumla Mücadele Yasası adı verilen Terörle Mücadele Yasası’nın iptal edilmesini, Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasını istiyoruz.

TMY ve ÖYM Kaldırılsın!

Tutuklu Gazetecilere Özgürlük!

Duruşma Tarihi: 23 Şubat 2012, Perşembe

Saati: 10.00

Yer: 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Beşiktaş-İstanbul (Eski DGM)

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu (TGDP)

21 Şubat 2012

İLETİŞİM: Necati ABAY-TGDP Sözcüsü, GSM: 0535 929 75 86,

E-posta: necatiabay@gmail.com,

Blog: http://tutuklugazeteci.blogcu.com/,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder