7 Aralık 2010 Salı

Tutuklu Atılım Gazetesi Yazarlarına Özgürlük!

TUTUKLU GAZETECİLERLE DAYANIŞMA PLATFORMU’NDAN
BASINA VE KAMUOYUNA

* Tutuklu Atılım Gazetesi Yazarlarına Özgürlük!
* Tutuklu 5 Gazeteci ve Yazarın Duruşmasına Çağrı!

Eylül 2006’da, Toplumla Mücadele Yasası olarak adlandırılan Terörle Mücadele Yasası (TMY) gereğince “Gaye” adı verilen operasyonla gözaltına alınıp tutuklandılar. Bu dava, uzun yargılamada ifadesini bulan adaletsizlik örneğinin tipik bir göstergesidir. Ergenekon davasındaki uzun yargılamayı sıklıkla gündeme getiren medya, bu davayla ilgili uzun yargılama sorununu görmezlikten geliyor.
Aralarında Atılım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Çiçek, Atılım Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Sedat Şenoğlu, Atılım Gazetesi yazarları Ziya Ulusoy ve Bayram Namaz, Özgür Radyo Genel Yayın Koordinatörü Füsun Erdoğan, yazar Arif Çelebi, Sosyalist kimlikleriyle tanınan Ali Hıdır Polat ve Sultan Ulusoy’un da bulunduğu tutuklu 16 düzen muhalifi sosyalistin davası 10 Aralık’ta Beşiktaş 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu olarak 4 yılı aşkın bir süredir tutuklu bulunan ve şimdiden 4 yılı aşkın süreyle cezalandırılmış sayılan gazeteci ve yazarlara, sosyalistlere özgürlük istiyoruz. Başta Basın Konseyi (BK), Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), Türkiye PEN olmak üzere Gazetecilere Özgürlük Platformu’nu, basın meslek kuruluşlarını, insan hakları savunucularını duruşmayı izlemeye davet ediyoruz...

Tutuklu Gazetecilere Özgürlük!
Terörle Mücadele Yasası İptal Edilsin!
Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri Kaldırılsın!

Duruşma Tarihi: 10 Aralık 2010, Cuma
Saat: 10.30
Yer: İstanbul-Beşiktaş 10. Ağır Ceza Mahkemesi

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu (TGDP)
7 Aralık 2010

İLETİŞİM: Necati ABAY-TGDP Sözcüsü, GSM: 0535 929 75 86,
E-posta: info@tutuklugazeteciler.com, necatiabay@gmail.com,
Blog: http://tutuklugazeteciler.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder